Paul McCartney, Stevie Nicks и Steven Tyler в рок албума на Dolly Parton

18 януари 2023
Dolly Parton
Снимка от Facebook

Dolly Parton разкри, че Paul McCartney, Stevie Nicks и Steven Tyler са сред изпълнителите, които имат принос за предстоящия ѝ рок албум. 

Озаглавен “Rock Star”, записът ще включва кавъри на емблематични песни на Prince, Rolling Stones, Led Zeppelin и Lynyrd Skynyrd.

Миналия месец иконата на кънтри музиката каза, че иска и Elton John да участва в проекта, който ще се очаква да излезе тази година. Сред другите големи имена, които Parton се надява да привлече са Jimmy Page и Robert Plant от Led Zeppelin. 

Тя потвърди, че Pink и Brandi Carlile ще пеят с нея в песента на Stones “Satisfaction”, вече е готова и песен със Stevie Nicks. Ще има колаборации с John Fogerty, Steve Perry, както и с Cher. 

Идеята кънтри певицата да запише рок албум се роди във връзка с въвеждането ѝ в Залата на славата на рокендрола. Когато разбра, че е сред избраните в миналогодишния списък, Dolly първоначално любезно отказа, защото според нея като кънтри изпълнителка няма място сред рок легендите. По-късно обаче все пак реши да приеме оказаната ѝ чест и обеща да направи рок албум.  

Малко след като Parton обяви “Rock Star”, продуцентът Steve Albini – познат с работата си с Nirvana, Pixies, PJ Harvey и The Stooges – предложи да продуцира записа. 

Междувременно Dolly Parton ще участва в песен с Debbie Harry, Cyndi Lauper и други звездни музикални дами. Парчето трябваше да излезе на 12-и януари, но премиерата беше преместена за 20-и януари. “Gonna Be You” е от саундтрака на предстоящата комедия “80 For Brady”.

Новини