Pet Shop Boys работят по нов албум

15 март 2023
Pet Shop Boys
Снимка от Facebook

Pet Shop Boys започнаха работа по нов албум. 

Дуото издаде записа “Hotspot” през 2020 г., който беше третата им съвместна работа с продуцента Stuart Price. Те си партнираха с него и за създаването на “Electric” (2013 г.) и “Super” (2016 г.).

В социалните мрежи от групата обявиха, че са се върнали в студиото за записи с продуцента James Ford, който им помага за новия проект. 

Преди новия материал обаче Pet Shop Boys ще издадат мини-албума “Lost” през април като допълнение към тазгодишното издание на техния годишник “Annually”. 

Колекцията е записана още през 2015 г. като част от техния 13-и албум “Super” и включва неиздаваните досега песни “The Lost Room”, “I Will Fall”, “Skeletons In The Closet” и “Kaputnik”. Neil Tennant обясни, че тези парчета са останали извън албума тогава, защото просто не са пасвали на цялостния му облик. Според него донякъде те са по-актуални в света, в който живеем в момента. 

Музикантът обясни и заглавието на мини-албума: “Изглежда представлява някаква по-голяма, философска или политическа гледна точка, защото напоследък се случва светът да се усеща някак изгубен по отношение на това в каква посока е тръгнал”. 

Колкото до тазгодишното издание на “Annually”, то ще включва книга с твърди корици от 64 страници, на които са поместени статии и непоказвани досега снимки от първата част на турнето на Pet Shop Boys “Dreamworld: The Greatest Hits”.

Новини