Pet Shop Boys представят нов сингъл до часове

30 януари 2024
Pet Shop Boys
Снимка от Facebook

Нов сингъл на Pet Shop Boys ще дебютира тази седмица. 

Дуото ще направи световната премиера на водещия сингъл от предстоящия си 15-ти албум по BBC Radio 2 на 31-ви януари.

По време на участието си в сутрешното предаване на британското радио Neil Tennant и Chris Lowe ще споделят и подробности за най-новия си материал.

Новият албум – продуциран от James Ford – е продължение на албума на двамата от 2020 г., „Hotspot“, който включва синглите "Dreamland (Feat. Olly Alexander)" и "Monkey Business".

Представянето на песента съвпада с премиерата на концертния филм „Dreamworld“ на Pet Shop Boys, който документира турнето с най-големите хитове на синт-поп дуото на живо от "Royal Arena" в Копенхаген, и който ще бъде в кината във Великобритания на 31-ви януари и 4-ти февруари. Филмът е заснет от режисьора David Barnard. 

Дуото вече изнесе концерти в Обединеното кралство и по света като част от обиколката, която първоначално беше обявена през 2020 г. и започна, когато бяха премахнати ограниченията срещу Covid-19.

След изключително успешните етапи през 2022 и 2023 г., Neil Tennant и Chris Lowe ще продължат да празнуват своя каталог с пет нови дати през лятото на 2024 г. - в Глазгоу, Нотингам, Бирмингам и Манчестър, а финалът ще бъде в Белфаст на 11-ти юни - техният първи концерт там от 1991 г.

Новини