Pet Shop Boys пуснаха нов сингъл, обявиха албум и концерти

31 януари 2024
Pet Shop Boys
Снимка от Orpheus Music/Warner Music/Alasdair McLellan

Pet Shop Boys анонсираха нов албум и пет специални изпълнения в Кралската опера в Лондон през юли.

Предстоящото музикално издание включва 10 песни, обединени под заглавието „Nonetheless“. Премиерата е насрочена за 26 април. 

Албумът е първият за дуото с продуцента James Ford, който преди това е работил с артисти като Arctic Monkeys, Depeche Mode, Blur и Gorillaz.

Заедно с новината за албума Pet Shop Boys издадоха и сингъла "Loneliness", който описват като "приповдигаща настроението музика със задълбочен текст".

Албумът вече може да бъде поръчан предварително, което ще даде приоритетен достъп до билети специалната серия от пет концерта на Pet Shop Boys в Кралската опера в Лондон от 23 до 27 юли. През 2016 г. дуото стана първата електронна група, която свири на това място с четири изпълнения. Те бяха толкова възторжено приети, че музикантите се върнаха там през 2018 г. за още разпродадени концерти. 

„Искахме този албум да бъде празник на уникалните и разнообразни емоции, които ни правят хора. От песните с денс звучене до суровата трогателност на интроспективните балади, с техните красиви струнни аранжименти, всяка песен разказва история и допринася за цялостния разказ на албума”, казват Pet Shop Boys за творческия процес около създаването на записа.

„Много сме развълнувани да издадем този нов албум. Неговите 10 песни са най-силните показатели за това къде се намираме  днес. Подобно на голяма част от нашата музика, той е много задълбочен. Беше страхотно да работим с James Ford, който според нас е внесъл нови елементи в нашата музика. Демо версиите ни понякога са доста сложни и James се осмели да ни направи малко по-минималистични на моменти - но също така аранжиментите на струнната секция са много красиви. Някои от записите са доста сърцераздирателни, но се надяваме, че голяма част от тях също са вдъхновяващи. Това е издание, с което много се гордеем”.

Новини