Pet Shop Boys се ядосаха на рапъра Drake

07 октомври 2023
Pet Shop Boys
Снимка от Facebook

Канадският изпълнител Drake издаде в петък новия си албум "For All the Dogs" и Pet Shop Boys не са доволни. Британското дуо обвини рапъра, че е вмъкнал част от тяхната песен “West End Girls” от 1986 г. в неговото парче “All the Parties” без да поиска разрешение или поне да ги посочи като автори. 

Проблемът е в текста на двете песни. В тази на Drake се казва “And it’s 6, our town a dead end world/ East End boys and West End girls”, а в “West End Girls” Pet Shop Boys пеят: “In a West End town, a dead end world/ The East End boys and West End girls”.

Още в петък Pet Shop Boys написаха в X (бившият Twitter): “Изненадахме се да чуем, че @Drake пее припева на "West End Girls" в трака "All the Parties" от новия му албум. Без да спомене авторство и без да поиска разрешение". 

“West End Girls” беше особено популярна в годината на излизането си и оглави класацията за сингли на САЩ Billboard Hot 100. Това е най-големият успех за британското дуо в американския чарт.

Drake има дълга история на използване на парчета на свои колеги от музикалната индустрия. Последният случай е с песента на рапъра T.I. от 2003 г., “24’s”, която почти неуловимо присъства в сингъла на Drake и 21 Savage “Rich Flex”. Албумът му "Certified Lover Boy" пък включва извадки от песни на Beatles, *NSYNC и R. Kelly. Неговият сингъл номер 1 “Way Too Sexy” от същия албум пък използва елементи от “I’m Too Sexy” на Right Said Fred от 1991 г. 

Новини