PETA обяви Billie Eilish за “Човек на годината”

Певицата е защитник на правата на животните и веган

02 декември 2021
social
Снимка от БТА

Организацията Хора за етично отношение към животните (PETA) избра Billie Eilish за “Човек на годината”. От PETA обясниха, че певицата получава титлата, защото “защитава правата на животните и използва влиянието си, за да убеждава модната индустрия, че жестокостта никога не е на мода”.  19-годишната Eilish е най-младата личност, която получава отличието на организацията.

“PETA е по-щастлива от всякога да почете Billie за това, че използва всяка възможност, за да изтъкне, че веган модата и веган храните са по-добри към животните и към планетата, която делим с тях”, казва президентът на организацията Ingrid Newkirk, като използва заглавието на последния албум на звездата “Happier Than Ever” (“По-щастлива от всякога”). 

Една от причините за избора на Eilish за “Човек на годината” са скорошните ѝ изяви в модните среди. Тази година певицата стана най-младата звезда, избрана за един от официалните домакини на бала на Музея на изкуството “Метрополитън”. На събитието тя беше облечена с приказна рокля на Oscar de la Renta, изработена без използване на коприна. Billie се съгласила да носи дреха на модния гигант, а в замяна оттам обещали в бъдеще да не използват животински кожи в колекциите си. Менюто на галата също беше съставено от вегански ястия. 

Наскоро Billie Eilish си партнира и с бранд за спортни стоки за своя колекция спортни обувки. Тя обясни, че моделите са “100% веган с 20% рециклирани материали”. А за създаването на първия аромат на певицата, който носи нейното име, не са използвани никакви животински съставки и парфюмът не е тестван върху животни. 

През май в интервю за британското списание “Vogue” Eilish говори за решението си да стане веган: “Проучих млечното и месното производство. Просто не можех да продължа живота си, като знаех какво се случва в животинския свят и без да направя нещо по въпроса”.

По-рано тази година Billie беше сред 20-те звезди, обявени от PETA за “най-красивия веган”, заедно с музикантите Lenny Kravitz, Anderson .Paak, Chloe и Halle Bailey, и Lizzo.

 

Новини