SZA е избрана за "Жена на годината"

10 Февруари 2023
SZA
Снимка от БГНЕС

След като доминираше 2022 г. с вайръл парчета в TikTok, награди "Грами" и прекара 7 седмици на върха в класацията Billboard 200 с втория си албум "S.O.S.", SZA официално беше обявена за "Жена на годината" на Billboard за 2023 г. 

Отличието ще бъде връчено на изпълнителката на 1-и март в Лос Анджелис на церемонията "Жените в музиката", която се организира от американското издание.

"Откакто изгря на сцената през 2017 г. SZA преобразява жанровете и издава сурови, мощни песни, които ѝ подсигуряваха място в класациите на Billboard", казва главният редактор на Billboard, Hannah Karp, в изявление. “Появата на най-новия ѝ албум, "S.O.S.", затвърди позицията ѝ като уникална сила в съвременния R&B стил и я нареди до суперзвездите”. 

През 2017 г. SZA издаде дебютния си албум с голям лейбъл, "Ctrl", който феновете обикнаха заради суровите и искрени текстове в комбинация с медения глас на певицата. Албумът се изкачи до първото място в класацията за R&B албуми на Billboard, достигна номер 2 сред топ R&B/хип-хоп албумите и почетното трето място в основния чарт Billboard 200. Колекцията получи тройно платинен статус от Асоциацията на звукозаписната индустрия в САЩ. От премиерата си досега "Ctrl" не е отпадал от американската класация за албуми и държи рекорда за най-дълго присъствие на дебютен албум от тъмнокожа изпълнителка в подреждането. 

През изминалите оттогава 5 години SZA спечели "Грами" за най-добро поп изпълнение от дует или група за хита с Doja Cat “Kiss Me More”. 

На 9-и декември 33-годишната звезда издаде дългоочаквания си втори албум "S.O.S.", който веднага дебютира под номер 1 в Billboard 200.

Тази година SZA ще направи първото си турне с концерти на стадиони в САЩ, като началото е на 21-и февруари в щата Охайо. 

Предишните носителки на титлата "Жена на годината" са Olivia Rodrigo (2022), Cardi B (2020), Billie Eilish (2019), Ariana Grande (2018), Selena Gomez (2017), Madonna (2016), Lady Gaga (2015) и Taylor Swift (2014).

Водеща на церемонията ще бъде актрисата и сценарист Quinta Brunson.

Новини