The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Pitt срещу Jolie: Битката продължава
Pitt срещу Jolie: Битката продължава
Снимка: БГНЕС
Pitt срещу Jolie: Битката продължава Вторник, 07.06.2022 г., 14:26 ч. Актьорът съди бившата си съпруга заради винарната им във Франция

Angelina Jolie "търсила начин да причини вреда” на бившия си съпруг Brad Pitt, когато е продала нейния дял в общата им винарна на руски олигарх, се твърди в нови съдебни документи по казуса.  

Pitt съди бившата си жена за продажбата на нейната половина от собствеността над френската винарна, която двамата купиха през 2008 г. Според него действията ѝ са го принудили да си партнира с “непознат със съмнителни връзки и намерения”.  

От страна на Jolie няма коментар по новите обвинения. 

Двойката закупи контролния пакет акции в “Шато Миравал”, френска компания, състояща се от къща и лозови масиви в Южна Франция, през 2008 г. Холивудските звезди се ожениха там шест години по-късно.

Pitt твърди, че още тогава двамата са се разбрали да не продават своя дял без разрешението на другия. 

Според съдебните документи Jolie е продала своята половина на базирания в Люксембург руски олигарх Юри Шефлер, който е производител на алкохолни напитки, без знанието на Pitt.

В жалбата на актьора се казва, че продажбата е допринесла за начало на “агресивно” завладяване на винарския бизнес, който Pitt “старателно е изградил”. 

Адвокатите на актьора казват, че под неговите грижи, бизнесът се е превърнал в “успешна история за милиони долари”, докато Jolie “не е допринесла с нищо” за това. 

"С въпросната продажба Jolie е имала намерение да навреди на Pitt" се казва в съдебните документи, които са внесени в съда миналата седмица. В тях пише още, че “актрисата е знаела, че Шефлер и неговите партньори ще се опитат да овладеят бизнеса, който е изградил Pitt и да саботират инвестицията му в Миравал, и е искала това”.

От страна на Pitt се казва също, че Шефлер е добил “лоша слава с подмолни бизнес тактики и съмнителни професионални партньорства” и асоциирането с него “поставя под заплаха репутацията на марката, която  Pitt е изградил с голямо усърдие”. 

Имението “Миравал” е купено от двойката за около 25 милиона евро. Pitt е платил 60% от цената, а Jolie - 40%.

Адвокатите заявяват още, че винарският бизнес продължава да процъфтява и въпреки че Jolie се е възползвала от успеха, не е положила никакви усилия за постигането му. 

Актрисата подаде молба за развод с актьора през 2016 г. 

От екипа на Jolie пък твърдят, че тя е информирала Pitt за решението си да продаде дела си от винарната на Шефлер през януари 2021 г.

Адвокатите на Pitt са поискали процесът да се гледа пред съдебни заседатели.

 

Коментари