Beyonce срещу Adele в битката за "Грами"

Обявиха номинациите за отличията на Американската звукозаписна академия

15 ноември 2022
social
Снимка от grammy.com

Beyonce получи 9 номинации за музикалните награди “Грами”. 

41-годишната звезда се изравни със съпруга си Jay-Z като най-номинирания артист в историята на отличията с общо 88 номинации. Тази година тя се завърна към музиката след 6-годишна пауза. Певицата издаде сингъла “Break My Soul” и албума “Renaissance”, които оглавиха класациите. Сега те донесоха на Beyonce и 9 номинации за “Грами”, включително в трите основни категории - за песен, запис и албум на годината. Тя ще се бори за грамофонче и за най-добра ар-енд-би песен, за албум в жанра денс/електронна музика, за най-добро ар-енд-би изпълнение и най-добра песен, написана за визуална медия. 

Beyonce обаче ще има сериозна конкуренция на церемонията - Kendrick Lamar я следва с 8 номинации, Adele и Brandi Carlile са с по 7, а Harry Styles, Mary J. Blige, Future, DJ Khaled и продуцентът и автор на песни The-Dream имат по 6 номинации. 

Doja Cat, която тази година спечели “Грами” за колаборацията си със SZА “Kiss Me More”, в началото на следващата година отново има шанс за наградата със самостоятелния си хит “Woman”. Taylor Swift също намери място в категорията за песен на годината с “All Too Well”.

65-ите награди “Грами” ще бъдат връчени на победителите в Лос Анджелис на 5 февруари 2023 г.

 

 

 

 

 

Новини