Pitt срещу Jolie: Битката продължава

Актьорът съди бившата си съпруга заради винарната им във Франция

07 юни 2022
social
Снимка от БГНЕС

Angelina Jolie "търсила начин да причини вреда” на бившия си съпруг Brad Pitt, когато е продала нейния дял в общата им винарна на руски олигарх, се твърди в нови съдебни документи по казуса.  

Pitt съди бившата си жена за продажбата на нейната половина от собствеността над френската винарна, която двамата купиха през 2008 г. Според него действията ѝ са го принудили да си партнира с “непознат със съмнителни връзки и намерения”.  

От страна на Jolie няма коментар по новите обвинения. 

Двойката закупи контролния пакет акции в “Шато Миравал”, френска компания, състояща се от къща и лозови масиви в Южна Франция, през 2008 г. Холивудските звезди се ожениха там шест години по-късно.

Pitt твърди, че още тогава двамата са се разбрали да не продават своя дял без разрешението на другия. 

Според съдебните документи Jolie е продала своята половина на базирания в Люксембург руски олигарх Юри Шефлер, който е производител на алкохолни напитки, без знанието на Pitt.

В жалбата на актьора се казва, че продажбата е допринесла за начало на “агресивно” завладяване на винарския бизнес, който Pitt “старателно е изградил”. 

Адвокатите на актьора казват, че под неговите грижи, бизнесът се е превърнал в “успешна история за милиони долари”, докато Jolie “не е допринесла с нищо” за това. 

"С въпросната продажба Jolie е имала намерение да навреди на Pitt" се казва в съдебните документи, които са внесени в съда миналата седмица. В тях пише още, че “актрисата е знаела, че Шефлер и неговите партньори ще се опитат да овладеят бизнеса, който е изградил Pitt и да саботират инвестицията му в Миравал, и е искала това”.

От страна на Pitt се казва също, че Шефлер е добил “лоша слава с подмолни бизнес тактики и съмнителни професионални партньорства” и асоциирането с него “поставя под заплаха репутацията на марката, която  Pitt е изградил с голямо усърдие”. 

Имението “Миравал” е купено от двойката за около 25 милиона евро. Pitt е платил 60% от цената, а Jolie - 40%.

Адвокатите заявяват още, че винарският бизнес продължава да процъфтява и въпреки че Jolie се е възползвала от успеха, не е положила никакви усилия за постигането му. 

Актрисата подаде молба за развод с актьора през 2016 г. 

От екипа на Jolie пък твърдят, че тя е информирала Pitt за решението си да продаде дела си от винарната на Шефлер през януари 2021 г.

Адвокатите на Pitt са поискали процесът да се гледа пред съдебни заседатели.

 

Новини