Почина актьор от поредицата "Тор"

23 май 2023
Ray Stevenson
Снимка от Youtube Screenshot

Актьорът от поредицата "Тор" и звездата от „RRR“, Рей Стивънсън, е починал. Макар че новината се съобщава едва днес, 58-годишният актьор e починал в неделя, само четири дни преди да отпразнува 59-ия си рожден ден.

Що се отнася до причината за смъртта му, все още не се съобщава нищо. Италианският вестник „Република“ споделя, че той е бил хоспитализиран, докато е работил по филма на Франк Чота "Cassino on Ischia". 

Първоначално започнал кариерата си с участия на малкия екран в началото на 90-те години, Рей Стивънсън наистина се изкачва към върха с полицейската драма на Би Би Си "City Central" през 1998 г. През тази година той започва да пробива и в по-големи продукции, като се появява в няколко заглавия, преди да получи големия си пробив в "Крал Артур" през 2004 г. Режисьорът на "Тренировъчен ден" Антоан Фукуа влага творческата си визия в хитовия филм, в който Стивънсън играе заедно с Клайв Оуен, Кийра Найтли и Йоан Гръфъд.

Благодарение на участието си в "Крал Артур" и последния си проект - "Аванпостът", Рей Стивънсън получава титулярната роля в „Punisher: War Zone“ на Marvel.

Новини