Почина един от членовете на Depeche Mode

Поклон пред паметта му!

26 май 2022
social
Снимка от БГНЕС

Британската банда Depeche Mode съобщи, че техният колега Andy Fletcher е починал.

В изявление в Twitter от групата пишат: "Шокирани сме и неизразимо натъжени от неочакваната смърт на нашия скъп приятел, член на семейството ни и колега Andy "Fletch" Fletcher. Той имаше сърце от злато и винаги беше насреща, когато имаш нужда от помощ, беше душата на компанията, винаги готов за смях или за чаша студена бира. В сърцата си сме с неговото семейство и молим да ги споменавате в молитвите си, както и да уважите правото им на лично пространство в този тежък момент". 

Кийбордистът Andy Fletcher е един от основателите на легендарната електро-поп банда. Музикантът беше на 60 години.

От Depeche не съобщават причината за неочакваната загуба.

Fletcher помага за формирането на Depeche Mode в началото на 80-те години на миналия век заедно с Martin Gore и David Gahan, както и с бившите членове Alan Wilder и Vince Clarke. Те се превръщат в една от най-влиятелните групи в историята на електронната музика, с над 100 милиона продадени албума по целия свят.

Техният "Violator" от 1990 г. се счита за един от най-великите албуми на всички времена и в продължение на десетилетия музиката им помага за оформянето на това, което днес се приема за съвременна синт-поп музика, а творчеството им оказва влияние върху безброй групи и изпълнители.

През 2020 г. Depeche Mode бяха въведени в Залата на славата на рокендрола. 

Новини