Пол Макартни се обяви против децата да ядат месо

Музикантът подписа писмо до властите във Великобритания за ограничаването на тази храна в менюто на учениците

25 юни 2020
social
Снимка от facebook

Пол Макартни подкрепи инициатива, която иска ограничаване на месото в ястията за деца в училищата. Легендарният музикант от "Бийтълс" подписа писмо, с което призовава секретаря по образованието на Великобритания Гавин Уилямсън да въведе варианти в менюто за обяд на децата, които да са подходящи за вегетарианци и вегани

"Никой не трябва да яде месо, така че не бива да е задължително да го сервират в училищата. Време е да преразгледаме стандартите за училищна храна, за да помогнем на планетата, да пощадим животните и да насърчим здравословното хранене", пише Пол Маккартни.

В рецептурника за училищата във Великобритания е записано, че млечните продукти трябва да се сервират всеки ден, месо трябва да има три или повече пъти седмично, безмлечните протеини за вегетарианците - поне три пъти седмично, както и че мазната риба трябва да се сервира поне веднъж на три седмици, пише британският "Гардиън". 

Пол Маккартни не за първи път използва позицията си на знаменитост, за да се застъпва за правата на животните и отказването от консумацията на месо. Той е сред основателите на така наречените "Безмесни понеделници" и е вегетарианец. Наскоро той насърчи феновете си да се откажат от месото в менюто в чест на 78-ия му рожден ден.

По-рано Пол Маккартни настоя Китай да премахне своите "средновековни" мокри пазари, където се продава голямо разнообразие от живи животни за храна. Именно от такъв пазар се предполага, че е тръгнала заразата от новия коронавирус, която се превърна в пандемия и продължава да владее света.

 

Новини