"Последният случай на г-н Монк" излиза малко преди края на годината

10 октомври 2023
Monk
Снимка от YouTube screenshot

Tony Shalhoub ще разследва един последен случай като детектив Ейдриан Монк. Актьорът се завръща в емблематичната си роля за филма "Последният случай на г-н Монк". 

“Минаха 12 години откакто светът видя нов епизод на "Монк". Светът се промени сериозно през тези години и "Монк 2023" отразява тази промяна", казват продуцентите Andy Breckman, David Hoberman и Randy Zisk в съвместно изявление. 

Във филма Shalhoub отново ще бъде Ейдриан Монк, детектив и консултант на полицията, страдащ от обсесивно-компулсивно разстройство и голямо разнообразие от фобии. Според описанието на сюжета, в новата история Монк ще разследва много личен случай, свързан с неговата доведена дъщеря Моли - журналистка, която се подготвя за сватбата си.

И останалите актьори, любими герои от сериала, ще се завърнат за филма - Ted Levine, Traylor Howard, Jason Gray-Stanford, Melora Hardin и Hector Elizondo.

Създателят на сериала Breckman е написал и сценария за "Последният случай на г-н Монк". Zisk, който е продуцирал и режисирал епизоди от поредицата, сега отново сяда в режисьорския стол. 

“С това завръщане искахме да направим филм, достоен за наследството, което сме оставили. "Последният случай на г-н Монк" е силна, емоционална, забавна, трогателна история, която има какво да каже за състоянието на човека", казват още продуцентите в изявлението си. 

Сериалът имаше 8 сезона и спечели 8 награди "Еми", три от които за Shalhoub за актьор в комедиен сериал.

Премиерата на "Последният случай на г-н Монк" ще бъде на 8-и декември в стрийминг платформата Peacock.

Новини