“Последното дело” на George Michael излиза в кината

“George Michael: Freedom Uncut” ще покаже архивни кадри от живота и кариерата на музиканта, а разказът идва лично от него

20 април 2022
social
Снимка от georgemichaelfreedomuncut.com

Нов документален филм за живота и кариерата на George Michael ще бъде показан със специални прожекции в избрани кина по света. 

“George Michael: Freedom Uncut” е описан като “последното дело” на легендарния певец. Той е вписан като един от режисьорите на продукцията заедно с David Austin. Michael е бил силно ангажиран с работата по филма преди смъртта си през 2016 г., като дори разказът в лентата е с неговия глас. 

Документалният филм ще даде по-задълбочен поглед върху музикалната кариера на George Michael и неговия личен живот. 

Информация за предварителната продажба на билети за прожекциите, която започва на 27-и април, ще бъде публикувана в сайта на филма

“Freedom Uncut” проследява буйния, но и творчески най-плодотворен период от живота и кариерата на Michael след излизането на дебютния му солов албум “Faith” през 1987 г. до създаването и премиерата на неговия наследник от 1990 г. “Listen Without Prejudice, Vol. 1”. Освен творческите му усилия, филмът ще изследва и връзката на звездата с Anselmo Feleppa, който умира от усложнения след заразяване със СПИН, както и смъртта на майката на Michael. 

В документалната лента са включени видеозаписи и снимки от архива на музиканта, както и непоказвани до момента кадри от снимките на клипа към песента “Freedom! ’90”, режисиран от David Fincher. Добавени са и интервюта с колеги и приятели на Michael, сред които Stevie Wonder, Elton John, Nile Rodgers, Mark Ronson, Ricky Gervais, Mary J. Blige, Liam Gallagher и Tony Bennett.

Премиерата на “George Michael: Freedom Uncut” ще бъде на 22-и юни.

Новини