Post Malone и Ethan Hawke експериментират с Taylor Swift във "Fortnight"

20 април 2024
Taylor Swift
Снимка от БГНЕС

Taylor Swift сподели видео към водещия сингъл от новия си албум "The Tortured Poets Department". Песента "Fortnight" е записана в сътрудничество с Post Malone, който участва и в самия клип. 

Видеото започва с певицата, окована за рамка за легло в изцяло бяла стая, в която всичко е наобратно. Малко по-късно тя почиства лицето си пред огледалото, разкривайки татуировки, подобни на тези на Malone.

В друга сцена двамата работят на пишещи машини един срещу друг и изписват думите "обичам те, това съсипва живота ми"

Swift е обект и на експерименти в клипа, а сред групата учени освен Malone са и актьорите Ethan Hawke и Josh Charles.

След като представи видеото на песента, певицата насърчи почитателите си да се включат в предизвикателство в платформата YouTube Shorts, като сама качи клипче. 

Според предизвикателството феновете трябва да споделят видеомонтаж, който показва събития от ежедневието им за един период от 14 дни (fortnight - англ.). В своето видео Swift споделя моменти от личния и професионалния си живот. Виждат се кадри от снимачната площадка на “Fortnight”, включително селфи с Ethan Hawke; как тя готви вкъщи с гаджето си Travis Kelce, който я целува; най-младата ѝ котка Benjamin Button, която се е изтегнала по гръб на килима. Във видеото Swift е също в студиото, раздава автографи, тренира, шие, пие коктейл на лотка. Общо сцените са 14, за всеки един ден от двуседмичния период. 

Няколко знаменитости се споменават в песните от албума на звездата. В “Lucy” феновете предполагат че става дума за Lucy Dacus от наградената с "Грами" група Boygenius. Името на Charlie Puth се чува в същата песен, а според почитателите на звездата фразата "thanK you aIMee" е насочена срещу Kim Kardashian.

Swift споменава и култовата шотландска инди банда The Blue Nile в "Guilty As Sin?", която пък изглежда препраща към Matty Healy от The 1975, с когото Taylor имаше връзка за кратко миналата година. 

Никога няма да изненадаме никого със следващата информация - с новия си албум Swift отново счупи няколко рекорда. В петък от Spotify обявиха, че само няколко часа след премиерата на записа той е станал най-стриймвания албум за един ден в платформата. Swift пък се превърна в най-стриймваната звезда за един ден в историята на Spotify. Още в четвъртък оттам съобщиха, че албумът е бил най-запазваният предварително за слушане в историята на приложението за стрийм на музика. 

Според статистиката албумът е стриймван над 200 милиона пъти в часовете след появата си в петък. Така Swift заема пътвите три места за най-успешен дебют в историята на Spotify. "Midnights" е на второ място, следван от "1989 (Taylor’s Version)".

През май Swift ще поднови грандиозното си турне "Eras" в Европа, като тази част от обиколката включва и 8 шоута на стадион "Уембли" в Лондон. 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини