Практично: Ed Sheeran има място за гроба си в двора на къщата си

08 октомври 2023
Ed Sheeran
Снимка от Orpheus Music/Warner Music / Annie Leibovitz

Ed Sheeran потвърди появила се преди време информация, че има подготвено място за собствения си гроб в двора на къщата си. 

В ново интервю за сп. GQ, британският хитмейкър беше попитан за слуховете, че е построил крипта в имението му за 4 милиона паунда. 

Имотът от 16 акра, известен като "Sheeranville", се намира във Фрамлингам, Съфолк. През годините певецът е реновирал имението и в момента то включва частен пъб, луксозна къща на дърво и езеро с форма на сърце. 

Sheeran отговори на изданието така: 

“Не бих го нарекъл крипта".

Списанието разкрива, че има построен параклис, който Sheeran използва, за да организира сватбите на свои приятели, но и за да оплаква загубата на свои любими хора. Той не веднъж е разказвал за това колко му е трудно да приеме смъртта на близките си приятели Jamal Edwards и Shane Warne.

След като видял завършения параклис Sheeran решил, че той е толкова красив, че иска да бъде погребан там. 

“Има изкопана дупка в земята с малък камък над нея, така че когато дойде денят и почина, ще отида там", обясни той. “Хората мислят, че това е откачено и много мракобесно, но съм имал приятели, които починаха без да оставят завещание, и никой не знаеше какво да прави". 

Преди време беше съобщено, че през декември 2021 г. при местните власти са били входирани предложения за изграждането на гробищно място с размер почти като за двоен гроб - 2,7 м на 1,8 м. Планирано било да се намира под пода в задната част на сградата, под голяма плоча. 

Миналата седмица на 29-и септември Sheeran издаде втория си албум за тази година, "Autumn Variations", а няколко дни по-късно пусна и обещаната версия на колекцията с изпълнения на живо, записани в домовете на негови фенове. 

В петък, 6-и октомври, стана ясно, че новият албум на Ed е оглавил британската класация. Това е неговият седми албум, който дебютира директно на първото място в официалния чарт на Великобритания. Това означава, че всички албуми на певеца, от неговия дебют с "+" през 2011 г. до най-новия му проект, са се изкачвали веднага до върха на подреждането. 

Музикантът обаче казва, че настоящото постижение означава много повече за него от всяка друга награда, която е получавал. Причината е, че "Autumn Variations" е първият албум, който е издаден от неговия собствен лейбъл. 

Колекцията получи доста ниски оценки и негативни рецензии от критиците, но Sheeran каза пред сп. Rolling Stone, че тяхното мнение няма никакво значение в ерата на стрийминга.

"Защо ти е да четеш рецензия? Просто го слушай. Достъпен е безплатно! Изгради си собствено мнение. Никога няма да прочета рецензия за албум и да си кажа "Сега няма да го слушам"". 

Вместо това той казва, че е било страхотно да се види с феновете си през лятото и обеща, че ще има нов албум следващата година.

Новини