Предстои издаването на "последната" песен на "Бийтълс"

03 юли 2023
John Lennon
Снимка от БГНЕС

Ринго Стар потвърди мнението си за автентичността на вокалите в дългоочакваната нова песен на The Beatles, за която наскоро съобщи бившият му колега Пол Маккартни. Стар говори пред Rolling Stone за предстоящ подкаст, в който увери, че "никога" не биха фалшифицирали вокалите на покойния Джон Ленън за новата песен, която вместо това използва изкуствен интелект за изчистване на предварително записани фрагменти.

Пол Маккартни заяви, че предстои издаването на "последната" песен на "Бийтълс". Това беше прекрасно - каза той, като отбеляза, че това е последната песен, която някога ще чуете с четирите момчета. И това е факт". Миналия месец Маккартни се опита да разясни как се използва изкуствен интелект за това, което според него ще бъде "последната" песен на "Бийтълс". "Видяхме известно объркване и спекулации по този въпрос", написа той в бележка, публикувана тогава в инстаграм.

"На този етап не мога да кажа твърде много, но за да е ясно, нищо не е създадено изкуствено или синтетично. Всичко е истинско и всички ние участваме в него", добави той. "Изчистихме някои съществуващи записи - процес, който продължава от години".

В интервю за предаването "Today" на BBC Radio 4 от 13 юни 81-годишният легендарен музикант заяви, че технологията на изкуствения интелект е използвана за издаването на "нова" песен, в която участват и четиримата Бийтълс, включително колегите му от групата Ленън и Харисън, починали съответно през 1980 и 2001 г.

Новини