Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Продадоха прословутата маслиненозелена жилетка на Кърт Кобейн
Продадоха прословутата маслиненозелена жилетка на Кърт Кобейн
Снимка: БГНЕС
Продадоха прословутата маслиненозелена жилетка на Кърт Кобейн Понеделник, 28.10.2019 г., 15:14 ч. Емблематичната дреха, която музикантът носи по време на изпълненията на "Нирвана" в шоуто "MTV Unplugged" през 1993 г., беше продадена за 334 хиляди долара на търг в Ню Йорк

Легендарната маслиненозелена жилетка, която Кърт Кобейн носеше по време на изпълненията на "Нирвана" в шоуто "MTV Unplugged" през 1993 г., бе продадена за 334 хиляди долара на търг в Ню Йорк, съобщиха Франс прес и ДПА.

Жилетката от мохер и акрил, по която има дупки от изгаряне с цигара, заемаше централно място на двудневния търг на "Джулиънс окшънс" в заведението "Хард рок кафе".

Организаторите я описаха като най-известната жилетка в историята на музиката.

Кърт Кобейн - една от най-големите знаменитости в света на гръндж рок музиката в началото на 90-те години на миналия век, бе на 27 години, когато се самоуби на 5 април 1994 г. Въпросното шоу се състоя по-малко от 6 месеца преди той да сложи край на дните си. Известният певец и китарист не дочака издаването на албума с шоуто, който веднага оглави класациите след излизането си през ноември 1994 г. Според сп. "Билборд", над 5 милиона копия от албума са продадени в САЩ.

На същия търг китара "Фендър Мустанг", която Кобейн е използвал по време на турнето "In Utero" на бандата, бе продадена за 340 хиляди долара.

Коментари