Противникът на ограниченията Eric Clapton се зарази с COVID

Музикантът отмени концертите си тази седмица

18 май 2022
social
Снимка от facebook

Eric Clapton, който е изявен критик на ваксините срещу коронавируса и ограниченията заради пандемията, е дал положителен тест за ковид. Британският музикант отмени концертите си в Цюрих и Милано тази седмица, защото се притеснява да не разпространи заразата сред колегите и феновете си. В социалните мрежи беше обявено, че ще бъдат насрочени нови дати за двете изяви.

77-годишният рок ветеран изнесе концерт в Royal Albert Hall в Лондон на 8-и май, а позитивният резултат за вируса е получен след това. Лекарите са го посъветвали да си даде още време за пълно възстановяване, се казва в официалното съобщение.

През 2020 г. Clapton продуцира песен срещу локдауните, озаглавенa “Stand and Deliver”, в която участва и Van Morrison. Миналата година издаде още една композиция с подобна тематика - “This Has Gotta Stop”.  

Clapton по-рано разказа, че е получил много тежки странични реакции след ваксината на “Астра Зенека”. Заради това той критикува остро уверенията в безопасността на ваксините срещу ковид и ги определи за “пропаганда”. 

Clapton отиде и по-далеч, като заяви, че хората, които се ваксинират срещу коронавируса са жертви на “подсъзнателна хипноза” и “масова психоза”. Музикантът се зарече да не свири на места, където се изисква сертификат за имунизация, но в крайна сметка наруши заканата си с участие в Ню Орлиънс през септември.

 

Новини