Съобщенията за турне на Rihanna са фалшиви

24 октомври 2023
Rihanna
Снимка от БГНЕС

Съобщенията, че Rihanna е подписала многогодишен договор с една от най-големите компании за организиране на музикални и спортни събития, са фалшиви. Това е заявил източник пред Billboard по повод появилата се информация от последните дни. 

В неделя базираният в Лондон Daily Mirror съобщи, че певицата планира голямо световно турне през 2024 и 2025 г. като част от сделка за 32 милиона паунда с Live Nation. Новината, разбираемо, обиколи всички големи медии по света. 

Но високопоставен източник на Billboard, който би участвал в съставянето на такъв договор, е заявил пред авторитетното музикално издание, че сумата звучи "измислено" и e подчертал, че "турне на Rihanna на този етап не е потвърдено". Казва се също, че засега изпълнителката и бизнесдама не е поела ангажимент за каквато и да е концертна дейност за следващата година.

Компанията Live Nation също така не е водила разговори с концертни зали, за да ги ангажира за турне, каквато е практиката, особено когато става въпрос за големи звезди като Rihanna. Ако такава сделка бъде сключена, ще трябват няколко месеца, за да се организира обиколката и да се запазят конкретни дати. 

От години феновете чакат нова музика и се надяват за турне от Rihanna, но певицата е заета с много странични бизнес проекти, както и с наскоро роденото си второ дете, и изобщо не се поддава на натиска да издаде албум. Последният, "Anti", излезе през 2016 г. и беше съпроводен от турне, което донесе над 110 милиона долара приходи. Оттогава тя е излизала на сцена за музикално изпълнение само няколко пъти, включително шоуто на Супербоул и наградите "Оскар" през настоящата година. 

Една от най-популярните музикални звезди в света не се и нуждае от допълнителни доходи от албум и евентуално турне, което със сигурност ще ѝ донесе милиони долари. По-рано тази година в. Wall Street Journal писа, че състоянието на Rihanna от нейната бизнес империя се оценява на над 1.4 милиарда долара. 

Новини