Rihanna подготвила 39 списъка с песни за Супербоул

09 Февруари 2023
Rihanna
Снимка от БГНЕС

Rihanna даде интервю преди дългоочакваното си завръщане на сцената и говори за предстоящото шоу на Супербоул. 

Във Финикс пред Nadeska Alexis от Apple Music и пред публика в студиото певицата разказа за усилията, които е положила за първото си изпълнение на живо от седем години. 

“Усещането беше, че може да се случи само сега и точно сега",

казва Rihanna за момента, който е избрала, за да приеме най-после да бъде хедлайнер на шоуто в полувремето на мача за Супер купата. С 14 сингъла номер 1 в Billboard Hot 100, 9 награди "Грами", 8 албума и състояние от 1.4 милиарда долара, Rihanna (родена като Robyn Rihanna Fenty) сега ще добави още едно постижение в актива си. 

“Когато ми се обадиха и отново ми предложиха да го направя тази година, си казах: "Сигурна ли си? Аз съм три месеца след раждане. Дали е добре да вземам такива важни решения точно сега? Може да съжалявам после". Но когато станеш майка, нещо се случва с теб и се чувстваш сякаш можеш да завладееш света. Супербоул е една от най-големите сцени в света, затова колкото и да беше плашещо заради факта, че не съм била на сцена от 7 години, има нещо вълнуващо в такова предизвикателство... Важно е синът ми да види това",

споделя певицата, която през годините на отсъствието си от музиката се превърна в бизнесдама с козметична и модна империя.  

34-годишната звезда разкри и за огромните физически предизвикателства да излезе пред публика отново, след като роди първото си дете през май миналата година от рапъра A$AP Rocky.

“Просто бягаш наоколо за 13 минути, това е все едно се опитваш да вместиш двучасов концерт в 13 минути", обяснява тя. “И ще видите в неделя, че от момента, когато започне, няма спиране до последната секунда. Знам че казвам прекалено много, но е много динамично шоу".  

Дори да помести в изявата си всичките си хитове е било трудно за Rihanna, защото трябвало да подбере сетлист, който представя цялата ѝ дискография, но все пак да се вмести в тези 13 минути, отделени за полувремето на мача по американски футбол. Тя съставила цели 39 версии на списъка с песни и да се спре на една за нея е било "най-голямото предизвикателство".

“Това беше най-трудната част - да реша как да "разширя" тези 13 минути и в същото време да не пропускам да се порадвам. Точно това ще представлява шоуто. Ще бъде отдаване на почит към моя каталог по най-добрия начин, който успяхме да измислим. Опитваш се да събереш 17 години труд в 13 минути... но все пак мисля, че свършихме доста добра работа в опита си да отсеем най-важното. Вероятно имаме около 39 сетлиста досега. Да, на 39-ия сме. Всяка малка промяна е от значение, независимо дали искам да отпадне някоя китара, нещо да бъде заглушено, добавено или просто да сложиш изцяло нова песен, или да извадиш цяла песен".  

Суперзвездата изрази и гордостта си, но и усещането за огромна отговорност, във връзка с това, че нейното шоу ще представлява имигрантите, нейната родина Барбадос и тъмнокожите жени по света.

"Много се вълнувам, че Барбадос ще бъде на сцената на Супербоул", коментира Rihanna.  

На въпроса каква ще бъде посоката на новата ѝ музика, предвид казаното от нея в интервю през 2019 г., че следващия ѝ албум ще бъде вдъхновен от реге музиката, певицата отговори:

"Отворена съм по отношение на музиката. Готова съм да изследвам, да откривам, да създавам нови неща, неща, които са странни, откачени, дори такива, които няма да бъдат разбрани от моите фенове, от хората, които познавам музиката ми досега. Но аз просто искам да дам воля на въображението си. Искам да се забавлявам. Искам да се забавлявам с музиката". 

На въпрос от фен коя е любимата ѝ песен или албум до момента от творчеството ѝ, след известен размисъл, Rihanna отговори:

"ANTI", със сигурност, топ албумът, който съм правила досега".

После добави шеговито, че последният ѝ албум е бил първият, който е направила без да е на турне в същото време и без да бърза, нещо, което е подразнило малко феновете ѝ:

"И ето ме тук, причинявам им същото отново". 

Rihanna даде и съвет на младо момиче от публиката за това колко е важно да останеш на земята, когато светът те поставя на пиедестал:

“Скромността ми идва от детството ми, докато растях на Карибите, докато растях у дома с майка ми. Тя е много скромна жена и нейната майка също беше такава. И аз никога не го забравям. Често се страхувам от пиеделстала, на който те поставя света, и винаги искам да усещам земята под краката си. Това ме кара да се чувствам в безопасност".

Новини