"Purple Rain" на Prince ще се превърне в сценичен мюзикъл

09 януари 2024
Prince
Снимка от Twitter

Филмът на Prince "Purple Rain" ще се превърне в сценичен мюзикъл, в който ще звучат някои от най-големите хитове на поп легендата. 

Сценичната адаптация на филма на Prince от 1984 г. ще бъде продуцирана от Orin Wolf – който преди това ръководи на сцената наградената с "Тони" адаптация на „The Band's Visit“ и в момента подкрепя театралната адаптация на друг филм от музикалната индустрия, "Buena Vista Social Club" – и ще се базира на оригиналния сценарий, написан от Albert Magnoli и William Blinn.

Американският драматург Branden Jacobs-Jenkins е готов да напише книгата за мюзикъла. Пиесата му "Appropriate" в момента се играе на Бродуей. Той ще бъде режисиран от Lileana Blain-Cruz, която беше номинирана за награда "Тони" през 2022 г. за продукцията "The Skin Of Our Teeth" на Thornton Wilder.

Мюзикълът ще включва песните от емблематичния саундтрак на филма, който включва „When Doves Cry“ и „Let's Go Crazy“ – и двете достигат номер едно в Billboard Hot 100 след излизането им – както и „Purple Rain“, който достигна номер две в същата класация. Саундтракът е сертифициран 13× платинен от Асоциацията на звукозаписната индустрия на САЩ (RIAA) и е продаден в над 25 милиона копия по целия свят. Филмът също така спечели "Оскар" за най-добра оригинална песен.

Повече информация и подробности за сценичната адаптация ще бъдат обявени по-късно тази година.

Новини