Пускат нов албум на John Lennon

Специалната колекция излиза в деня, в който музикантът щеше да навърши 80 години

27 август 2020
social
Снимка от twitter

Семейството на покойния John Lennon ще почете неговото музикално наследство за 80-ия му юбилей със специален албум, озаглавен "Gimme Some Truth. The Ultimate Mixes". Колекцията съдържа избрани от наследниците му 36 песни от неговия музикален каталог.

Продуценти на албума с ремикси на самостоятелни песни на легендарния бийтълс са вдовицата му Yoko Ono и техния син Sean.

Премиерата ще съвпадне с датата, на която John Lennon щеше да навърши 80 години - 9-и октомври.

Изданието ще съдържа и книга със 124 страници, постер и две картички, едната от които показва писмото на Lennon до Нейно Величество, с което той връща присъдения му Орден на британската империя в знак на протест срещу британската намеса в гражданската война в Нигерия, срещу подкрепата за САЩ във Виетнам и срещу падането на "Cold Turkey" надолу в класациите.

Семейство Lennon представиха колекцията с микс на “Instant Karma! (We All Shine On)”. 

“John беше гениален човек със страхотно чувство за хумор и разбиране”, пише Yoko Ono Lennon е книжката към албума. “Той вярваше в истината и в това, че силата на хората ще промени света. И това ще се случи. Всички ние сме длъжни да си представим и да материализираме един по-добър свят за нас самите, но и за нашите деца. Истината е това, което създаваме. Всичко е в нашите ръце". 

Песента “Instant Karma” по случайност излиза през февруари 1970 г., няколко месеца преди The Beatles да обявят, че се разделят. 

Новини