U2 пускат нов албум с 40 песни

Колекцията ще бъде допълнение към мемоарите на Bono

11 януари 2023
social
Снимка от facebook

Подобрени версии на 40 песни от музикалния каталог на U2 ще бъдат издадени в нов албум. “Songs of Surrender” е създаден като допълнение на мемоарите на фронтмена Bono, “Surrender”. Колекцията ще бъде пусната на пазара на 17-и март.

Бандата обяви проекта с едноминутен трейлър, озвучен с техния хит “Beautiful Day”, който показва движещ се колаж с видео и снимки на U2 от цялата им кариера, и ключови моменти от историята.

Засега от групата не разкриват списъка с песните в албума, но се предполага, че те ще са същите, използвани за заглавия на отделните глави в книгата на Bono. 

Освен това някои фенове получиха собственоръчно написани писма от музикантите, които хвърлят повече светлина върху “Songs of Surrender”. В едно от писмата, подписано от Edge и споделено от получателя в социалните мрежи, е написано: “Истината е, че по-голямата от музиката ни е написана и записана по времето, когато бяхме просто няколко много млади мъже. Тези песни имат доста различно значение за нас днес. Някои от тях пораснаха с нас. Други сме надраснали, но не сме забравили какво ни е подтикнало да ги създадем”. Edge казва още, че проектът е започнал като експеримент, но бързо се е превърнал в “идея фикс”, след като от много от ранните парчета на U2 се родили нови интерпретации.

Bono говори за албума в края на книгата си, която излезе през ноември миналата година, като обясни, че сесиите за “Songs of Surrender” са се провели по време на локдауните. “Проектът ми даде възможност отново да живея в тези песни докато пишех тази автобиография. Освен това означаваше, че ще мога да се заема с нещо, което отдавна ме притеснява. Текстовете на няколко песни, които винаги съм усещал, че не са напълно завършени. Сега са. (Така си мисля.)”. 

Колкото до нова музика, не е изключено U2 да работят и в това направление. Последният им албум с нов материал, “Songs of Experience”, излезе през 2017 г. През ноември 2021 г. пред сп. Rolling Stone, Edge каза: “Работим по няколко нови неща. Много се забавлявам с това да пиша, но без непременно да мисля кое къде ще отиде. По-важното е да се наслаждаваш на писането и да нямаш очаквания или да поставяш граници на процеса”. 

 

 

Новини