Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Първи кадри от "Аватар 2"
Първи кадри от
Снимка: 20TH CENTURY FOX
Първи кадри от "Аватар 2" Сряда, 08.01.2020 г., 09:00 ч. James Cameron показа концептуални изображения от очакваната цяло десетилетие продукция

Режисьорът James Cameron показа първи концептуални изображения за очакваното с години продължение на неговия новаторски за времето си хитов филм "Aватар" от 2009г. Това се случи по време на четиричасова презентация в рамките на Световното изложение на иновациите в Лас Вегас.

От компютърните картини става ясно, че планетата Пандора ще бъде още по-впечатляваща. На една от рисунките виждаме емблематичните сини извънземни герои на Cameron, които летят над слънчев плаж върху създанията банши, подобни на праисторически птици.

avatar-2-1.jpg

Има и носещи се във въздуха планини и сияйни води, а един нощен кадър разкрива гледка към съседни на Пандора планети.

avatar-2-3.jpg

avatar-2.jpg

avatar-2-2.jpg

Премиерата на дълго отлагания филм е насрочена за декември 2021г. По план още три части трябва да излязат на екран през 2023, 2025 и 2027г.

"Аватар" беше най-мащабното творение на филмовото изкуство, когато излезе по кината преди 11 години, и впечатли зрителите и критиците с техническите постижения и изумителните си визуални ефекти. Той се превърна в най-печелившия филм за всички времена и беше изместен от първото място едва миналата година от "Отмъстителите: Краят". Спечели и три награди "Оскар".

Към актьорския състав в "Аватар 2", както е работното заглавие на продукцията, освен звездите от оригинала Zoë Saldana, Sam Worthington и Sigourney Weaver, ще се присъединят и Vin Diesel, Michelle Yeoh и Kate Winslet, която стана световна звезда след участието си в друг хит на Cameron - "Титаник" от 1997г.

Коментари