Първи кадър на Kristen Stewart като принцеса Diana

Продукцията “Spencer” ще проследи един уикенд от живота на британската "принцеса на народа"

27 януари 2021
social
Снимка от facebook

Kristen Stewart донякъде опроверга опасенията, които последваха новината, че тя ще изпълни ролята на принцеса Diana в нов биографичен филм. 

В интернет се появи първи кадър от продукцията “Spencer”, който ще проследи един уикенд от живота на британската “принцеса на народа”. 

Снимката показва Stewart в една от популярните визии на Diana - облечена с червено сако и с черна шапка с мрежест воал. Подобно облекло принцесата носеше през 1986 г. по време на посещението си в център за пациенти с травми на гръбнака в Шефийлд, Великобритания. Кадърът свидетелства, че приликата между актрисата и реалната личност е доста голяма. 

Diana, която е родена като Diana Spencer, беше омъжена за принц Charles от 1981 до 1996 г. Тя почина през 1997-а на 36 години при катастрофа в Париж. 

Снимката на Stewart е от първата фотосесия за филма, който ще се снима в Германия и Великобритания. Очаква се премиерата му да бъде през есента. 

Действието се развива през декември 1991 г., когато според описанието на сюжета брачните отношения на принца и принцесата на Уелс отдавна са станали хладни на фона на слуховете за изневери на Charles и предстоящ развод. 

Самата Stewart каза в изявление, че филмът ще проследи емоционалното състояние на Diana в един много важен момент от нейния живот. “В стремежа си да се върне към себе си, Diana се опитва да задържи това, което за нея означава името Spencer". 

Новини