Само с две думи Kristen Stewart се превърна в принцеса Даяна

Излезе първият трейлър на драмата “Спенсър”

27 август 2021
social
Снимка от кадър YouTube

Излезе първият тийзър трейлър на "Спенсър", новата драма за принцеса Даяна, принцесата на Уелс. Видеото беше представено дни преди премиерата на филма следващия месец на кинофестивала във Венеция. Сюжетът се развива по Коледа през 1991-а, 10 години след сватбата на Даяна и принц Чарлз и на фона на слухове за изневери и вероятен развод. Това е периодът, когато принцесата решава да се разведе с британския престолонаследник. Неговата роля се изпълнява от британския актьор Jack Farthing.

По думите на самия режисьор Pablo Larraín филмът поднася една възможна версия за случилото се в онези три дни, когато кралското семейство се е събрало в резиденцията на кралицата в Сандрингам за празника.

Трейлърът не дава много информация за развитието на действието, но показва подготовката за коледното пиршество, докато принцесата с рождено име Даяна Франсис Спенсър се чувства като в капан - между семейството и изпитателния поглед на медиите.

Към финала видеото загатва и отговора на въпроса, който всички си задават от обявяването на проекта - как американската актриса Kristen Stewart ще се справи с британския акцент на принцесата на Уелс.

Чилийският режисьор Pablo Larrain работи и по драмата "Джаки" с Natalie Portman, която разказа за живота на Jackie Kennedy след убийството на нейния съпруг.

"Спенсър" излиза на фона на няколко други продукции за Даяна, включително мюзикъл на Бродуей през ноември и новия сезон на многократно награждавания сериал "Короната", в който Elizabeth Debicki поема щафетата от Emma Corrin в ролята на принцесата. Corrin спечели "Златен глобус" за изграждането на образа, а наскоро получи и номинация за наградата "Еми".

Изпълнението на Stewart също вече я нарежда сред евентуалните претенденти за отличия от предстоящия награден сезон. В този списък попада и Lady Gaga за ролята ѝ в "Домът на Гучи" и Nicole Kidman в "Being the Ricardos".

Премиерата на “Спенсър” в кината е на 5-и ноември. 

Новини