Quentin Tarantino превръща последния си филм в роман

Режисьорът е сключил договор за издаване на две книги

19 ноември 2020
social
Снимка от facebook

Quentin Tarantino ще издаде роман под заглавието "Имало едно време в Холивуд".

Режисьорът е подписал договор с издателство за две книги. Първата от тях ще бъде именно адаптацията на едноименния му филм от 2019 г. и ще излезе следващата година.

Книгата ще се фокусира върху героите от кинопродукцията – телевизионния актьор Rick Dalton (Leonardo Dicaprio) и каскадьора Cliff Booth (Brad Pitt), но историята ще бъде "шокиращо различна" от тази във филма.

Вторият том е кръстен "Cinema Speculation" и според описанието на издателя ще бъде "дълбоко навлизане във филмите на 70-те, богата колекция от есета, оценки, лични бележки и разсъждения на един от най-уважаваните кинотворци, който е и най-отдадения фен на киното".

В изявление за новия си проект Tarantino каза: "През 70-те романите по филми бяха първите книги за възсрастни, които четох докато растях. И до днес изпитвам голяма привързаност към жанра. И като ентусиаст съм горд да обявя "Имало едно време в Холивуд" като моя принос към този често пренебрегван, но обичан поджанр в литературата. Много се вълнувам и от възможността да развия още моите герои и техния свят в това литературно начинание, което се надявам да е достойно на успеха на филма".

Новини