Martin Scorsese представя новия си филм в Кан

31 март 2023
Cannes
Снимка от БГНЕС

Организаторите на кинофестивала в Кан потвърдиха, че именно там ще се състои премиерата на новия филм на Martin Scorsese “Убийците на цветната луна”. Световноизвестният филмов творец не е представял свое ново заглавие на събитието от 1986 г., когато спечели наградата за най-добър режисьор с “Часове по-късно”.  

За момента не се уточнява дали “Убийците на цветната луна” ще бъде показан извън конкурсната програма или като част от нея. 

Във филма участва звезден актьорски състав, начело с Leonardo DiCaprio и Robert De Niro. Очаква се по червения килим в Кан да минат също и Lily Gladstone, Jesse Plemons, Cara Jade Myers, JaNae Collins, Jillian Dion и Tantoo Cardinal. Премиерата ще бъде на 20-и май. 

По-рано през седмицата стана ясно, че “Убийците на цветната луна” ще излезе по кината през октомври и малко след това ще бъде достъпен и в една от стрийминг платформите. Продължителността му е почти 4 часа. 

Историята е базирана на книгата на David Grann и е адаптирана за големия екран от Eric Roth и Scorsese. Сюжетът се развива през 20-те години на миналия век в щата Оклахома, когато ФБР започва разследване на серия брутални убийства на индианци от местно племе.

През 1998 г. Scorsese беше председател на журито за конкурсната програма в Кан.

Новини