R.E.M. се събраха пред фенове в популярен клуб в Джорджия

09 Февруари 2024
REM
Снимка от facebook.com/REMhq

R.E.M. изненадаха феновете в четвъртък вечерта, като се събраха отново по време на трибют концерт в чест на дебютния им албум „Murmur“. 

И четиримата членове на групата – Michael Stipe, Bill Berry, Peter Buck и Mike Mills – се завърнаха неочаквано в залата на клуба "40 Watt" в родния им град Атина, Джорджия.

Пространството с капацитет от 460 места беше домакин на най-новото шоу на актьора Michael Shannon и текущото турне на музиканта Jason Narducy – в което двамата свирят изцяло „Murmur“ от 1983 г., както и някои от любимите си песни на R.E.M.

В социалните мрежи се появиха снимки и клипчета от изненадващата поява на групата в клуба. Те а говорили пред публиката, но общо изпълнение не е имало, съобщава NME.

R.E.M. са свирили в легендарния клуб "40 Watt" многократно в кариерата си, който е собственост на бившата съпруга на Peter Buck, Barrie. През 2013 г. сп. Rolling Stone определи мястото като един от най-добрите клубове в САЩ. Изданието пише за това как Stipe се „гмурка в тълпата“ по време на изпълнения и припомня как певецът е броил "стотинките си, за да може да влезе“ в годините си преди славата.

R.E.M. се разделиха през 2011 г. след 31 години заедно. Преди това Berry напуска групата през 1997 г., като Stipe, Buck и Mills продължават като трио. Барабанистът се събира с групата няколко пъти след 2000 г.

И макар всички да казват, че никога няма да се съберат отново, миналия декември Mills разкри, че има „много песни в трезора“, които тепърва ще бъдат пускани като част от каталога на R.E.M.

Наскоро Stipe каза, че още работи по дебютния си солов албум, който беше отлаган няколко пъти през последната година. 

Новини