Рапърът Tupac Shakur получи звезда на Алеята на славата

08 юни 2023
Tupac Shakur
Снимка от БГНЕС

Рап легендата Tupac Shakur получи посмъртно звезда на холивудската Алея на славата, броени дни преди датата, на която щеше да навърши 52 години. 

Сестрата на покойния рапър Sekyiwa "Set" Shakur прие звездата от името на семейството. Тя се разплака, докато споделяше как според нея би се чувствал брат ѝ ако беше тук, за да приеме тази чест.

"Когато за първи път стъпи на сцената на театър "Аполо" като 13-годишен, когато още никой не знаеше името му, той мечтаеше да има звезда тук, на Алеята на славата". 

Екипът на Алеята обясниха, че още през 2013 г. са избрали Tupac да получи звезда, но са чакали семейството и наследниците да изберат дата за церемонията.

Неговата звезда е 2758-ата на Алеята на славата. 

Рапърът беше сред най-влиятелните личности в хип-хоп средите и се превърна в легенда, след като беше прострелян и почина през 1996 г., когато беше на 25 години. Професионалната му кариера продължава едва пет години, но от записите му са продадени над 75 милиона копия по света, сред които и диамантеният албум "All Eyez on Me". От него са хитовете "California Love (Remix)", "I Ain't Mad at Cha" и "How Do U Want It". През 2017 г. Tupac беше въведен в Залата на славата на рокендрола. 

Tupac е един от 12-те представители на хип-хопа в Алеята на славата. Сред тях са също Queen Latifah и Ice-T. 

През май общинските власти в Оукланд, щата Калифорния, решиха да сменят името на улица в града на "Tupac Shakur Way".

Новини