Rated R: Насилие, сексуални сцени и голота в "Жокера: Лудост за двама"

03 април 2024
Lady Gaga
Снимка от БГНЕС

Филмът "Жокера: Лудост за двама", продължение на лентата на Todd Phillips от 2019 г., беше поставен в категория R от Филмовата асоциация. Според рейтинговата система това означава, че продукцията не се препоръчва за лица под 17 години. 

В мотивите си от Асоциацията изтъкват, че филмът "съдържа сериозно насилие, неподходящи езикови средства, сексуални сцени и кратко показване на пълна голота".

Първият филм на Phillips "Жокера" беше със същата оценка и влезе в историята като най-печелившия в тази категория с над 788 милиона долара световни приходи, като изпревари "Дедпул". 

В "Лудост за двама" Joaquin Phoenix се завръща в главната роля на Артър Флек (Жокера). За превъплъщението си в първия филм той спечели "Оскар" за най-добър актьор. Лентата имаше 11 номинации, включително за филм на годината и за режисьор. В продължението Lady Gaga партнира на Phoenix в ролята на Харли Куин - любима на Жокера и негова партньорка в лудостта. 

Какъв ще е сюжетът на филма засега остава тайна, но вчера беше пуснат кратък аудио запис на Lady Gaga в ролята си. “Можеш да правиш каквото си искаш... Ти си Жокера", казва тя в публикацията в официалния акаунт на филма в TikTok.

Заедно с това беше показан и официален постер на продукцията. “Светът е сцена", гласи посланието към снимката.

Първи трейлър на "Жокера: Лудост за двама" чакаме на 9 април.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини