Ray Liotta получава посмъртно звезда на Алеята на славата

20 Февруари 2023
Ray Liotta
Снимка от БГНЕС

Ray Liotta ще получи посмъртно звезда на Алеята на славата в Холивуд. 

Церемонията ще се състои на 24-и февруари в Лос Анджелис, почти 9 месеца след неочакваната смърт на актьора. Той почина на 67 години през месец май, докато снимаше филм със заглавие “Опасни води” в Доминиканската република.

Скоро ще излезе и последният му проект, “Кокаиновата мечка”, черна комедия по действителен случай с режисьор Elizabeth Banks. Става дума за инцидент в щата Джорджия, при който черна мечка умира от свръхдоза кокаин. Според информацията животното се натъкнало на наркотика в гората и яло от него.

Звездата на Алеята на славата ще бъде открита от дъщерята на актьора, а Banks и Taron Egerton ще говорят от трибуната на церемонията. Egerton партнира на Liotta в лимитирания сериал “Black Bird”. 

Ray Liotta се е снимал в над 60 филма, превъплъщавайки се в разнообразни и предизвикателни персонажи както в комедийни, така и в драматични продукции. Ролята, която го направи известен и затвърди статута му пред критиците и феновете, е на мафиота Хенри Хил в номинирания за "Оскар" филм "Добри момчета" на Martin Scorsese с Robert De Niro и Joe Pesci. 

Liotta е познат и с ролите си във филми като "Копланд", "Ханибал", "Фатални жени", "Брачна история" и "Светци на мафията". Освен в киното, актьорът има изяви в телевизията и в театъра.

Новини