Rick Astley записа нова версия на "Never Gonna Give You Up" заради загубата на слуха си

26 октомври 2023
Rick Astley
Снимка от БГНЕС

Rick Astley разказа за борбата си със загубата на слуха и записа нова версия на своята класика "Never Gonna Give You Up", за да повиши осведомеността на обществото за състоянието.

Astley, който се завърна по върховете на класациите в Обединеното кралство по-рано този месец с деветия си албум „Are We There Yet?“, си партнира с британска верига за очила и слухови апарати, за да подчертае въздействието на загубата на слуха и значението на тестването и лечението.

Във видео, публикувано в каналите му в социалните медии, певецът обсъжда загубата на слуха си и решението си да презапише своя хит, но с нов текст, вдъхновен от каузата.

„Има определени неща, които просто не мога да чуя повече“, разкри той, обяснявайки как неправилното чуване на думите е един от първите симптоми. „И така, малко се позабавлявахме с моите текстове, за да повишим осведомеността за проблема“.

Вместо „Never gonna give you up“ той пее „Then I’m gonna give you up“, заменяйки „Never gonna run around and desert you“ с „Then I’m gonna run around with dessert spoons“. 

В изявление на сайта на Specsavers, Astley разкри, че сега използва слухови апарати и сподели:

„Вероятно това е резултат от свиренето на барабани като дете и работата в музикалната индустрия, така че [Specsavers] ми даде първите ми слухови апарати". „Важно е да запомните, че слухът на всеки е различен. Някои хора губят високи ноти, други губят нискочестотни звуци“, продължи той. „Бих насърчил всеки да тества слуха си, ако забележи някакви промени, за да не загуби звуците или музиката, които обича“.

Новини