Ringo отпразнува юбилея си без Paul McCartney

Музикантът говори за влиянието на чернокожите изпълнители върху музиката на Beatles

08 юли 2020
social
Снимка от twitter

Сър Ringo Starr отпразнува 80-ия си рожден ден с концерт на живо в интернет, в който участваха негови известни приятели.

Бившият член на Beatles обикновено организира събитие в Холивуд, но заради пандемията тази година празненството трябваше да се проведе виртуално.

Седнал зад барабаните си Starr беше домакин на музикалната изява, в която се включиха звезди като Elvis Costello, Dave Grohl и Sheryl Crow, като всички изпълняваха хитове на Beatles и Ringo от домовете си.

В онлайн концерта имаше и записи от предишни концерти на рожденика, включително изпълнение на "Helter Skelter" със сър Paul McCartney. Той не се включи на живо в програмата, както се очакваше, но по-рано през деня поздрави колегата си в социалните мрежи.

Космически поздрави за Ringo Starr

Парите, събрани по време на концерта, ще бъдат дарени на четири организации с идеална цел, сред тях и движението Black Lives Matter.

Сър Ringo изтъкна важната роля на Black Lives Matter и говори за това как Beatles са били повлияни от тъмнокожите изпълнители - "Най-доброто, което всеки от нас може да направи е да се бори срещу несправедливостта. Няма нужда да ви казвам, че ранният успех на Beatles беше силно повлиян от американските артисти. Обичахме да слушаме Ray Charles, Little Richard е моят герой, Stevie Wonder, Sister Rosetta Tharpe - видях я на живо - и любимецът на моя втори баща Billy Eckstine. Списъкът е дълъг. Животът на чернокожите е от значение. Изправете се и направете така, че гласът ви да се чуе".

Всяка година на своя рожден ден роденият в Ливърпул музикант моли почитателите си да разпространят посланието му за мир и любов по целия свят.

Тази година в поздравите за рождения му ден се включи дори синът на Will Smith. 22-годишният рапър Jaden Smith беше живото доказателство за популярността на Ringo и компания сред по-младото поколение.

Музикантът се пошегува, че още се чувства като на 24 години, след което беше излъчено видео с кадри от целия му живот на фона на песента му "Photograph".

Ringo Starr закри празненството с жеста и посланието "peace and love", негова запазена марка.

Новини