Ringo Starr издава нов албум

"Change The World" е третата му мини колекция

15 август 2021
social
Снимка от facebook

Сър Ringo Starr ще издаде нов мини албум, озаглавен "Change The World". Той е записан в студиото на музиканта Roccabella West, като за сесиите той е поканил и няколко "нови приятели". В същото студио беше направен и предишният мини албум на легендарния бийтълс "Zoom In", който излезе през март тази година.

“Както казах по-рано, планирам да издавам само мини албуми на този етап и това е следващият", каза Starr. "Истинска благословия е, че през тази година имах студио у дома и можех да си партнирам с много велики музиканти, с някои от които съм работил и преди, а някои са нови приятели".

Колекцията ще включва 4 песни, включително сингъла "Let’s Change the World", написан от членовете на Toto Joseph Williams и Steve Lukather, които също участват в песента.

Starr е работил и с Linda Perry за първи първи път, която е написала "Coming Undone". Тя участва в записа заедно с Trombone Shorty.

Интерпретацията на Starr на класиката от 1955 г. "Rock Around the Clock", популяризирана от Bill Haley and His Comets, включва и китариста Joe Walsh.

81-годишният Starr има издадени 20 самостоятелни албума, като "Change The World" е едва третият мини албум. Първият излезе през 1995 г. със заглавието "4-Starr Collection".

Премиерата на "Change the World" ще бъде на 24-и септември.

Новини