Robbie Williams организира концерт в метавселената

21 септември 2023
Robbie Williams
Снимка от БГНЕС

Robbie Williams е готов да направи своя дебют в метавселената, с концерт за 25-годишната си солова кариера в хиперреалистичен виртуален град.

Изпълнителят на „Angels“ си партнира с базираната на изкуствен интелект (ИИ) платформа LightCycle за 3D изживяването за феновете. 

Първият поглед към представянето на Robbie ще бъде показан по време на вечерта за визуализация на LightCycle на изложенията “EDGE Global Web3 и “AI Investment Summit” в Хонг Конг, част от “AsiaWorld-Expo” на 26-и и 27-и септември.

Пълното събитие ще се проведе по-късно тази година, като предстои допълнителна информация.

Партньорството с Vertex Labs, създателят на LightCycle, идва, след като 49-годишният поп идол се потопи в света на ИИ с „Angels (Beethoven AI)“ – комбинация от „Angels“ с „Незавършената 10-та симфония“ на немския композитор и пианист, и с класически елементи, композирани от ИИ.

Robbie каза:

„Да поддържам връзка с моите фенове винаги е било важно за мен. Очарован съм от пространството Web3 – то е пълно с креативност и невероятен потенциал. Това също е голям нов пазар за музикални открития. Като артист винаги търся начини да продължа напред, така че това е идеалната следваща стъпка в това пътуване. Талантливият екип за разработка на LightCycle е създал невероятна работа и аз съм развълнуван да видя всичко оживено с пълна 3D слава“.

Новини