Robbie Williams се засрами заради неловка среща с Cher

30 май 2024
Robbie Williams
Снимка от БГНЕС

Robbie Williams сподели за неудобната и "груба" среща, която е имал с Cher. 

В Instagram тази седмица изпълнителят разказа, че с легендарната певица се срещнали на летище и техен общ приятел ги запознал. Тогава обаче социалното неудобство на Robbie се проявило с пълна сила. 

“Исках да направя контакта ни възможно най-безболезнен за нея. Търсейки естествено прекъсване на разговора, се извиних и казах, че отивам да седна. Не го направих за себе си, а заради нея. Въпреки това, мисля че Cher не беше приключила с това, за което говореше, и така моето оттегляне вероятно е било прието като грубост. Разбира се, ще си мисля за този момент периодично през следващите 25 години. *докато се ядосвам за нещо мислено в 4 сутринта * "И спомняш ли си онзи път, когато беше груб с Cher?”. 

Williams споделя, че певицата е пътувала за Сен Тропе и той е предположил, че отива да пазарува, затова ѝ пожелал нещо като "приятно пазаруване".

“Cher ме погледна объркано и аз отидох до тоалетната преди всичко, за да си блъскам главата в стената, затвърждавайки глупостта си”, разказва още Robbie. 

Междувременно Cher спечели дългогодишната съдебна битка, която водеше с вдовицата на Sonny Bono във връзка с печалбите и собствеността над музикалния каталог на Sonny & Cher. 

Делото продължава от години. Когато със Sonny уреждат развода си през 1978 г., Cher получава дял от 50% от правата за разпространение на каталога. След смъртта на Sonny през 1998 г., Cher и неговите наследници стават партньори по отношение на собствеността над песните. През 2016 г. Mary Bono упражнява така нареченото "право на прекратяване" от Закона за авторските права в САЩ, което дава право на авторите на песни или на техните наследници да си върнат пълните права за разпространение след 35 години. През 2021 г. Mary Bono претендира, че по силата на това правило вече няма нужда да плаща на Cher нейния дял от разпространението на песните. Затова певицата си потърси правата в съда.

Феделален съдия в Калифорния определи, че Cher има пълното право да получава част от приходите от тази музика, въпреки гореописания закон.

Sonny & Cher бяха активни през 60-те години до развода им. През този период Sonny Bono написва няколко от най-големите хитове на дуото, превърнали се днес в музикални класики, като “I Got You Babe”, “Baby Don’t Go” и “The Beat Goes On”. Според решението на съда към 30 юни 2022 г. Cher трябва да получи около 418 000 долара печалба от песните в каталога.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини