Rod Stewart изпълнява "Cupid" за Свети Валентин

Дигиталният плейлист на любовна тема съдържа някои от най-запомнящите се любовни песни на легендарния изпълнител

10 Февруари 2021
social
Снимка от Orpheus Music

Сър Rod Stewart обича да пее за любов. Това е тема, която легендарният изпълнител и автор на песни изследва постоянно в кариерата си като един от най-продаваните звукозаписни артисти на всички времена. С наближаващия Свети Валентин, обожаваните от феновете хитове на Stewart са тъкмо подходящи за момента.

"Винаги съм бил безнадежден романтик и този плейлист е перфектен за вечеря на свещи“, казва Stewart, "Не е нужно да си DJ, просто натисни „пусни“ и се концентрирай върху любимия човек“.

Дигиталният плейлист на романтична тема от Stewart ще бъде наличен за слушане от 12-и февруари в стрийминг платформите. Колекцията от 16 трака смесва някои от най-познатите му любовни песни с пет редки парчета, които не са били налични дигитално досега. В отпразнуване на изданието, нов инстаграм филтър на тема Свети Валентин с аудио от песента "Cupid" ще направи дебюта си, както и ново лирик видео.

"Cupid" повдига настроението с някои незабравими песни като "Tonight's The Night (Gonna Be Alright)" (#1 в САЩ/#5 в ОК) и "The First Cut Is The Deepest" (#1в ОК/#21 в САЩ), и двете от мултиплатинения албум на Stewart, "A Night On The Town" (1976). До тази престижна ера се докосваме отново с "You're In My Heart (The Final Acclaim)" (#3в ОК/#4 в САЩ) в следващия албум "Footloose & Fancy Free" (1977), вторият мултиплатинен соло албум на изпълнителя. Междувременно, заглавният трак на колекцията "Cupid“ е бонус от разширената версия през 2009 на 19-ия студиен албум на Stewart, "Human" (2001).

Плейлистът маркира дигиталния дебют на няколко песни, включително "Love In The Right Hands", която придружава акустичната версия на "Reason To Believe" през 1993 г. и "One Night", която е на обратната страна на плочата "Have I Told You Lately".

"Cupid" свързва два от най-любимите филмови приноси на Stewart с топ 10 хита в САЩ, "Love Touch" (1986) от Legal Eagles и #3 хита в САЩ "Faith Of The Heart" (1998) от Patch Adams Soundtrack; последният прави дигиталния си дебют. Редица песни в плейлиста се концентрират върху музика, която изпълнителят е издал през 90-те, включително топ 40 хита "This" от "A Spanner In The Works" (1995), "For The First Time" от платинено сертифицирания "If We Fall In Love Tonight" (1996) и нежния кавър на Van Morrison на "Have I Told You Lately" от платинено сертифицирания "Vagabond Heart" (1991).

Един от най-талантливите изпълнители в рок и поп музиката, Stewart разпродал повече от 250 милиона записа по света по време на звездната си кариера, които включват #1 албуми и 26 Top 10 сингли в Обединеното кралство; както и 17 топ 10 албуми и 16 топ 10 сингъла в САЩ.

Списък с песните в "Cupid":

1. "Cupid"
2. "Have I Told You Lately"
3. "Faith Of The Heart" *
4. "Love Touch"
5. "Tonight’s The Night (Gonna Be Alright)”
6. “Careless With Our Love” *
7. “For The First Time”
8. “You’re In My Heart (The Final Acclaim)”
9. “Kiss Her For Me” *
10. “If Only”
11. “The First Cut Is The Deepest”
12. “Love In The Right Hands” *
13. “This”
14. “Run Back To Your Arms”
15. “Superstar”
16. “One Night”

 

Новини