Rod Stewart отказал 1 милион долара за Световното

По-рано и Dua Lipa отрече слуховете, че ще пее на откриването на футболния турнир в Катар в неделя

14 ноември 2022
social
Снимка от facebook

Rod Stewart отказал хонорар от 1 милион долара, за да пее на откриването на Световното първенство по футбол в Катар.

Турнирът стартира в неделя, 20-и ноември, в столицата Доха. Преди началото обаче Катар и организаторите от FIFA са обект на критики във връзка със съобщения за смърт на мигранти, работещи като строители на стадиони за първенството, както и заради факта, че в Катар хомосексуализма е незаконен. 

След като по-рано Dua Lipa отрече слуховете, че ще пее на откриването и призова Катар “да изпълни обещанията си във връзка с човешките права, дадени от страната, когато спечели домакинството на Световното”, Stewart разкри, че също е отказал възможността да участва по морални причини. 

“Всъщност ми предложиха много пари, над 1 милион долара, преди 15 месеца. И аз отказах. Не би било правилно да отида. И иранците също би трябвало да не се допускат заради снабдяването с оръжия”, казва музикантът пред “Sunday Times”.

Мениджърът на Англия Гарет Саутгейт обеща, че неговите играчи ще говорят за нарушаването на човешките права по време на турнира. 

Британският комик Joe Lycett пък призова David Beckham да прекрати партньорството си със Световното. Той критикува бившия футболист за сделка за спонсорство за 10 милиона долара, която той е сключил с Катар. 

Миналата седмица певецът Jungkook от южнокорейската група BTS потвърди, че ще участва в церемонията по откриване на Световното първенство.

 

Новини