Rolling Stones може да имат холограмно турне... след като умрат

27 септември 2023
Mick Jagger
Снимка от БГНЕС

Mick Jagger не изключва възможността някой ден, след смъртта на членовете на Rolling Stones, да има тяхно холограмно турне.

След успеха на шоуто "Voyage" на ABBA, в което компютърно генерираните превъплъщения на членовете на шведската група се появяват на сцената, Jagger изглежда е отворен към идеята това да се случи и със Stones в бъдеще.

В интервю за Wall Street Journal той каза: 

„Сега можете да имате посмъртен бизнес, нали? Можете да и направите посмъртно турне. Технологията наистина се разви от времето на шоуто на ABBA, където трябваше да отида, но го пропуснах".

По-рано този месец Rolling Stones обявиха подробностите за техния 24-ти студиен албум „Hackney Diamonds“, който ще бъде пуснат на 20-и октомври. Водещият сингъл е „Angry“, а записът също така ще включва участие на Paul McCartney, Lady Gaga, Elton John и Stevie Wonder.

Освен това албумът ще включва барабанни части от покойния барабанист на групата Charlie Watts, както и участие на бившия басист на бандата Bill Wyman. Предстои да бъде пуснат и документален филм за „Hackney Diamonds“.

Jagger, който стана на 80 години през юли, говори и за това как му се отразява възрастта:

“Хората гледат да не ми застават на пътя, в случай, че падна", 

През 2019 г. той се подложи на операция за смяна на сърдечна клапа, но казва, че възстановяването му е било много бързо:

"След две седмици вече си във фитнеса". 

На въпроса дали се чувства по-различно на 80 отколкото на 70 години, той отговори:

“И двете са големи числа. Едното е по-голямо от другото".

 

Новини