“Running Up That Hill (A Deal With God)” излезе на CD

Това се случва за първи път от издаването ѝ преди 37 години

02 септември 2022
social
Снимка от кадър YouTube

Хитът на “Running Up That Hill (A Deal With God)” на Kate Bush беше издаден на CD за първи път от създаването си през 1985 г. 

Песента получи нов живот и оглави класациите по света 37 години след премиерата благодарение на сериала “Странни неща”. Парчето играе важна роля във вече излъчения четвърти сезон и се превърна в истинска сензация след споделяния в социалните мрежи, най-вече в новото любимо пространство на по-младите хора - TikTok. 

Междувременно записът на Kate Bush оглави класацията на Spotify с песните на лято 2022. 

Поп класиката на 64-годишната певица е слушана в платформата 45 милиона пъти това лято само във Великобритания и е открита от 90 милиона нови слушатели по света. 

Harry Styles пък е най-стриймваният изпълнител в световен мащаб това лято. Неговият сингъл “As It Was” е слушан 610 милиона пъти откакто започва отчитането за класацията през месец май. 

Сред останалите топ песни на лятото във Великобритания попадат “Break My Soul” на Beyoncé, която е на 7-ма позиция, преди нея е “Heat Waves” на Glass Animals, а Lizzo с “About Damn Time” за малко се размина с третото място, където се нареди “Afraid to Feel” на LF System.

Новини