Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Русия спря полетите от и до Европа
Русия спря полетите от и до Европа
Русия спря полетите от и до Европа Събота, 14.03.2020 г., 09:28 ч. САЩ обявиха извънредно положение, като вече е в сила забраната за полети от Европа

Русия предприе предпазни мерки за ограничаване на заразата от коронавирус, като наложи временна забрана на авиополетите към страната от Европейския съюз, Швейцария и Норвегия, предаде БНТ.

Единствено московското летище Шереметиево ще изпълнява полети до столиците на всички държави от съюза, като властите са предприели сериозни мерки, за да проверяват пътниците при пристигането им.

До момента Русия е обявила 45 случая на заразени с Covid-19, като 11 от тях са на хора, посещавали Италия, Франция и Австрия.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви извънредно положение в страната заради епидемията от коронавируса, като така предостави допълнително правомощия на държавните институции, както и средства, които да бъдат заделени за справяне с кризата.Извънредно положение ще даде достъп до 50 милиарда долара федерални фондове за мерки срещу заразата.

Забраната за полети от Европа вече е в сила, засяга 26 страни с изключение на Великобритания, Република Ирландия и завръщащи се американски граждани. 

Броят случаите на инфекция с коронавируса в САЩ е 2204, като 49 души са починали, съобщи телевизионният канал CNN, позовавайки се на данни от американските Федерални центрове за контрол и превенция на заболяваниятa.

Коментари