Salma Hayek с почетна звезда на Алеята на славата

Звездата на актрисата е 2709-ата на прочутата алея в Холивуд

21 ноември 2021
social
Снимка от БТА

Salma Hayek получи звезда на Алеята на славата в Холивуд. 

На церемонията по откриването ѝ присъстваха Клои Чжао - режисьорката на супергеройската продукция "Вечните" с участието на Хайек, актьорът Адам Сандлър, кметът на Лос Анджелис Ерик Гарсети.

55-годишната актриса посвети звездата си на Алеята на славата на феновете си, които са я окуражили да преследва мечтите си, след като навремето ѝ е било казано, че като мексиканка никога няма да намери своето място в САЩ.

Salma Hayek е смятана за една от най-известните мексикански актриси в Холивуд и една от трите латиноамерикански актриси, номинирани за „Оскар за най-добра женска роля“. За участието си във филма Фрида (2002) като Фрида Кало, получава номинация за най-добра актриса от Награди на филмовата академия на САЩ, Награди на БАФТА, Награди на Гилдията на актьорите и Златен глобус.

Участвала е във филмови продукции като "От здрач до зори", "Този див, див запад", "Фрида", "Бандитки", "Дърти хлапета", "Бодигард на убиеца".

Сега предстои да видим Salma Hayek и във филма "Домът на Gucci" на режисьора Ридли Скот. Звездният актьорски състав включва още Лейди Гага, Адам Драйвър, Ал Пачино, Джаред Лето, Джеръми Айрънс.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Salma Hayek Pinault (@salmahayek)

Новини