Selena Gomez получи главната роля в предстоящ биографичен филм

11 януари 2024
Selena Gomez
Снимка от БГНЕС

Selena Gomez получи главната роля в предстоящ биографичен филм. Тя ще се превъплъти в Linda Ronstadt, съобщава Rolling Stone.

Феновете започнаха да спекулират онлайн относно потенциалния кастинг, след като Gomez публикува в Instagram Story за мемоарите на Ronstadt от 2013 г. "Simple Dreams" (в друга публикация тя също обяви, че си взема почивка от социалните медии). Биографичният филм в момента е в предварителна продукция, като мениджърът на Ronstadt, John Boylan, и James Keach са копродуценти. Допълнителни подробности за кастинга и дата на излизане все още не са обявени.

Ronstadt и Gomez са от мексикански произход. През 2022 г. Ronstadt издаде албума си "Feels Like Home", който съдържа истории за нейното наследство и рецепти от мексиканския щат Сонора. Филмът от 2020 г. „Линда и присмехулниците“ — режисиран от Keach — описва нейното посещение в Мексико с Jackson Browne предходната година, където те работиха със студентите от Академията за културни изкуства "Los Cenzontles".

През 2019 г. беше пуснат документалният филм "Linda Ronstadt: The Sound of My Voice". Той проследява нейната разнообразна кариера, продължила почти пет десетилетия, включително доминацията ѝ на кънтри рок сцената през 70-те години и участието ѝ в постановка на Бродуей.  

Ronstadt се оттегли от пеенето, след като беше диагностицирана с болестта на Паркинсон през 2012 г. Последното ѝ изпълнение беше три години преди това в общинската аудитория на Сан Антонио („Казват, че животът ти минава пред очите, когато умираш“, каза тя тогава, „Но се случва и когато се оттегляш от пеенето”). 

Биографичните филми за Queen, Elton John, Mötley Crüe и Elvis Presley, които бяха създадени през последните години, представиха музиката им на изцяло ново поколение. Вероятно и с Ronstadt ще се случи същото, когато филмът за нея излезе по кината, защото Gomez е една от най-популярните музикални звезди, както и най-следваната жена в Instagram. 

Новини