Selena Gomez се ядоса на “Добрата битка”

Феновете на звездата отправиха критики към сериала заради шега с бъбречната трансплантация на певицата

04 август 2021
social
Снимка от instagram

Selena Gomez отговори гневно на шега за нейната бъбречна трансплантация, направена в сериала “Добрата битка”.

За сцената от адвокатската драма и проблемната реплика певицата разбрала от своите фенове. В нея героите обсъждат културата на изключването и допустимите шеги, като един от тях казва, че са написали шега за операцията за трансплантиране на бъбрек на звездата от 2017 г.

"Не съм сигурна как писането на шеги за телевизионни програми за трансплантацията на органи се превърна в нещо нормално, но за съжаление явно случаят е такъв”, написа певицата в Twitter и добави, че се надява следващият път, когато в стаята на сценаристите някой предложи подобна нетактична шега веднага да бъде порицан и такива неща да не стигат до ефир. Gomez благодари на феновете си, които винаги я защитават. Тя също така ги призова ако могат да се запишат да бъдат донори. 

 Бившата звезда на Disney Channel обяви през 2017 г., че страда от нелечимото автоимунно заболяване лупус, което атакува вътрешните органи. Тогава тя разкри също, че е претърпяла операция за трансплантация на бъбрек, а донор е станала нейната приятелка Francia Raisa. 

Източник, близък от “Добрата битка”, е заявил пред “Hollywood Reporter”, че шегата по темата е била допустима. “Ако гледате целия епизод, ще разберете, че споменаването на случая на Gomez е част от дискусия между героите за това по кои теми не е подходящо човек да се шегува и за идеята на културата на изключване и за това да бъдеш нарочен за това, че си казал лоша шега. Има се предвид, че нейната трансплантация не е нещо, с което можеш да си правиш шеги”, е обяснил източникът. 

Преди няколко месеца “Saved By The Bell” също получи критики за подобна шега за сметка на Gomez. Проблемната сцена стана причина епизодът да не бъде излъчен, а екипът излезе с официално извинение към звездата и хората в нейното положение. От телевизията също така направиха дарение на фонда на Selena Gomez, който финансира изследователската програма за болестта лупус на университета в Южна Калифорния, която се опитва да открие лечение за автоимунното заболяване.

 

Новини