Selena Gomez се оттегля от социалните мрежи заради "насилието и терора"

31 октомври 2023
Selena Gomez
Снимка от БГНЕС

Selena Gomez обяви, че отново се оттегля временно от социалните мрежи на фона на "насилието и терора" в света.

31-годишната актриса от сериала „Само убийства в сградата“ се включи в Instagram в понеделник, за да сподели, че през последните седмици е била ужасена от новинарски заглавия от целия свят и затова ще страни от социалните мрежи за известно време.

„Взех си почивка от социалните мрежи, защото сърцето ми се къса, когато виждам целия ужас, омраза, насилие и терор, които се случват в света. Хора, които са измъчвани и убивани, и всеки акт на омраза към която и да е група, е ужасяващо“, написа тя в Story. „Трябва да защитим ВСИЧКИ хора, особено децата и да спрем насилието завинаги".

Gomez изглежда има предвид продължаващата война в Близкия изток между Израел и "Хамас" и съобщенията, че хиляди палестинци и израелци са били убити в конфликта от началото на октомври.

Според организацията "Save the Children" повече от 3257 деца са били убити през трите седмици, откакто боевете се разразиха на 7-и октомври.

В Instagram Story Gomez коментира мълчанието си през последните няколко седмици, което беше забелязано от феновете.

Последната публикация на звездата беше именно на 7-и октомври, за да рекламира марката си за декоративна козметика. Тогава тя обяви, че част от приходите от продажбата на нейните продукти ще бъдат дарявани на "Rare Impact Fund", организация, фокусирана върху разширяването на услугите за психично здраве на младите хора.

„Съжалявам, ако думите ми никога няма да са достатъчни за всички или пък хаштаг. Просто не мога да понеса невинни хора да бъдат наранявани. Това ме разболява“, написа Gomez в приложението на 30-и октомври.

"Иска ми се да мога да променя света. Но публикация няма да го постигне", споделя актрисата, която е третата най-следвана знаменитост в Instagram. Gomez има 431 милиона последователи в приложението за споделяне на снимки.

Това е втората ѝ почивка от социалните мрежи за годината, след като преди това тя си взе кратка пауза през февруари.

Звездата се появи в TikTok Live по-рано тази година и обяви, че ще си вземе почивка от социалните медии, след като се застъпи за Taylor Swift в приложението във връзка с видео, като в казуза беше замесена Hailey Bieber.

„Много съм щастлива. Толкова съм благословена. Имам най-добрите приятели, най-добрите фенове в целия свят и просто не мога да бъда по-щастлива. Добре съм. Обичам това, което съм. Не ми пука. Голяма съм. Не съм. Не ме интересува. Обичам се, каквато съм", каза Gomez. „И да, ще се отделя за малко от социалните мрежи, защото това е глупаво. Аз съм на 30 години, твърде стара съм за това“, добави тя тогава. "Но ви обичам толкова много. И ще се видим скоро. Просто ще си почина от всичко".

Gomez се върна в Instagram през януари след четири години отсъствие от приложението. През това време тя предаде акаунта си на своя асистентка.

„Не съм била в интернет от четири години и половина... Това промени живота ми напълно“, каза тя в интервю за "Good Morning America". „По-щастлива съм, присъствам повече, свързвам се повече с хората“.

Новини