Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Шакира отхвърли обвиненията в плагиатство
Шакира отхвърли обвиненията в плагиатство
Шакира отхвърли обвиненията в плагиатство Четвъртък, 28.03.2019 г., 14:36 ч. Колумбийската дива и сънародникът ѝ Карлос Вивес са обвинени в плагиатство от кубински изпълнител

Колумбийската певица Шакира и сънародникът ѝ Карлос Вивес, които са обвинени в плагиатство от кубински изпълнител, отхвърлиха обвиненията в мадридски съд, предаде Франс прес.

Шакира увери, че никога не е чувала песента "Yo te quiero tanto" (Обичам те толкова много) на кубинеца Ливан Рафаел Кастеляно Валдес, с псевдонима Ливам.

Карлос Вивес, който е композирал песента "La bicicleta" (Велосипедът) и е автор на голяма част от текста ѝ заедно с продуцента Андрес Кастро каза, че не познавал кубинския музикант.

"Сони мюзик" и Кастро също са обвинени в плагиатство в рамките на това съдебно дело.

Ливам и неговата звукозаписна компания "Марила Дианик Ромеу" твърдят, че в песента "La bicicleta", която спечели награда Грами за латино музика през 2016 г., е копирана част от излязлата през 1997 г. "Yo te quiero tanto".

През сълзи кубинският изпълнител коментира в съда, че кражбата на песента му е “като да откраднеш едно от децата ми". Той отбеляза, че продуцентът Кастро е имал достъп до неговата песен чрез свой представител. Ливам иска да бъдат признати авторските му права в рамките на съдебното дело за онова, което смята за плагиатство.

"Няма никакво сходство между двете песни, що се отнася до мелодията и застъпената в тях тематика", настоя Шакира. Тя поясни, че не е участвала в композирането на "La bicicleta", а само в написването на един от двата ѝ рефрена.

Коментари