Shania Twain ще бъде Мисис Потс в “Красавицата и Звяра”

30 години след номинацията за "Оскар" на анимацията на Disney

19 октомври 2022
social
Снимка от БГНЕС

Shania Twain ще изпълни ролята на Мисис Потс в телевизионната постановка на американската телевизия ABC “Красавицата и Звяра”. 

С пресъздаването на приказката от медията ще отбележат 30 години откакто анимацията на Disney “Красавицата и Звяра” беше номинирана за “Оскар” за най-добър филм на церемонията през 1992 г. Това беше първият път в историята на наградите, когато анимационна продукция се нареди сред претендентите в най-важната категория на престижните отличия. 

В Instagram Shania написа: “За мен е огромна чест… и много се вълнувам… и всички тези емоции (!!!), да обявя, че ще се присъединя към екипа на #BeautyAndTheBeast30th в ролята на моята любима героиня - Мисис Потс. И разбира се, не мога да пропусна да оттам почит на иконата Angela Lansbury, все пак тя Е Мисис Потс и тя е причината този образ да е толкова обичан. За мен е огромна чест да последвам примера на такава икона и се надявам да се справя”. 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Shania Twain (@shaniatwain)

В телевизионната пиеса, която ще се излъчи на 15-и декември, ще участва още певицата H.E.R. в ролята на Belle, а Josh Groban ще бъде Звяра. Rita Moreno ще бъде разказвач на историята. 

Angela Lansbury, която озвучи Мисис Потс в анимацията, почина на 11-и октомври. Актрисата беше на 96 години.

 

Новини